A 2017-es év színe – Válaszd a zöldet!

A Pantone Intézet minden évben kihirdeti az „ Év színét”, ami nem más, mint egy szimbolikus szín kiválasztása az adott évre; egy színes pillanatkép, ami a globális kultúra visszatükröződése, vagyis arra szolgál, hogy teljességgel kifejezze a körülöttünk lévő hangulatot és hozzáállást, ami épp a világban zajlik.

Tavaly év végén is lehullt a lepel és a Pantone Intézet bejelentette a 2017-es év színét, mely a Greenery nevet kapta, amit magyarul úgy fordíthatnánk, hogy lombzöld. Ez a friss és lendületes sárgás-zöld árnyalat a tavasz első napjait idézi, amikor megjelennek a virágzó lombok és a természet újraéled. A lombzöld üzenete, hogy álljunk meg egy pillanatra, majd vegyünk egy mély levegőt, és lélegezzünk a természettel együtt. A választás nem véletlen, hiszen a modern, városi ember a mindennapok során egyre távolabb került a természet szépségétől, így itt az idő, hogy újra egységben éljünk vele. A trendek is azt mutatják, hogy a természettel való erősebb kapcsolatra törekvés egyre inkább megjelenik az építészet, a divat és a design terén, melynek ellenpotja ez a stresszes, rohanó világ, amiben élünk.

A lombzöld egy életigénylő árnyalat, nem fér hozzá kétség, hiszen a frissesség és vitalitás ereje érződik benne, mely az új kezdeteket szimbolizálja. Annak ellenére, hogy egy élénk árnyalatú zöldről van szó rendkívül jól párosítható a legtöbb színnel, a semlegestől az élénk, vagy mélyebb árnyalatokon át a pasztellekig, sőt a metál színekkel is.

A teljes cikket a Körömzápor magazin 2017. február-márciusi lapszámában olvashatod, melyben kiderül, hogy melyek az idei tavaszi-nyári top 10 trendszínek!