Négyszemközt Endrődy (Varga) Eszterrel

Eszter nagyon tudatosan készült a pályára, ugyanis már kiskorától tudta, hogy a műkörmös szakmában szeretne elhelyezkedni. Az OKJ-t még középiskolás évei alatt kezdte el, majd magántanulóként érettségizett és végül a szakoktatóit is elvégezte. Kiskamaszként imádott körmöt lakkozni és a kreatív tevékenységek mindig is vonzották. Így indult el a nail art irányába. 2015-ben mücheni Nail Art Világkupán ő nyerte el a világbajnoki címet, majd 2016-ban a londoni Körömolimpián bronzéremmel tért haza Fantasy Complete Look kategóriában a profik között.

Nail art, azon belül is a 3D a Te asztalod? Miért pont ezt választottad?
Szerelmem a porcelán, építésben és díszítésben is, úgy érzem, hogy abban tudom kiélni igazán önmagam. Emellett nagyon szeretek akrilfestékkel is dolgozni, mert végtelen lehetőség rejlik benne, de nem vagyok festőművész.
Hogyan kezdődött az életedben a versenyzés?
2010-ben indultam életem első versenyén tip-box kategóriában. Addig, amíg a verseny helyszínére nem értem, abban a hitben voltam, hogy egy világbajnok munkát csináltam.  Amint megláttam a többiek munkáját, kiderült számomra, hogy hihetetlenül vacak munkát készítettem. Akkor megtanultam, hogy nem szabad elszállni a saját munkától és a legapróbb milliméterig kritikusnak kell lenni. Tulajdonképpen az első kudarcból felállva indultam el a versenyzés útján. Azóta pedig nagyon megszerettem a hangulatot, amit egy verseny ad, nem a címek halmozása vonz benne, hanem maga a versenyzés öröme. Mindig úgy indulok neki egy versenynek, hogy magamnál jobb munkát tegyek le az asztalra. Nem az motivál elsősorban, hogy nyerjek. Nagyon sokat tudok tanulni egy-egy verseny során és mindig van valami kreatív, amit meg lehet valósítani.

Az Eszterrel készült teljes interjút a Körömzápor 2017. február-márciusi lapszámában olvashatjátok!